Mogelijkheden en prijzen

Tijdens de spreekuren bestaat een deel van de patiënten uit zieke dieren. Deze worden zoveel mogelijk tijdens het spreekuur algemeen onderzocht en behandeld. Indien nodig worden er direct stappen ondernomen voor verder onderzoek, zoals bloedonderzoek, huidafkrabsels, urineonderzoek, enz. Als dit niet direct mogelijk is zal er een afspraak worden gemaakt, zodat er meer tijd kan worden uitgetrokken voor de patiënt (bv. voor het maken van röntgenfoto’s).

Een ander deel van de dieren komt om te voorkomen dat ze ziek worden d.m.v. vaccinaties. Voorbeelden zijn de puppy-entingen, de jaarlijkse cocktail, de kennelhoest neusenting en vaccinatie tegen rabies/hondsdolheid.

Chippen kan ook tijdens het spreekuur gebeuren.

De meest uitgevoerde chirurgische ingrepen in de praktijk zijn de sterilisaties en castraties. Naast deze standaardoperaties zijn er ook ingewikkeldere ingrepen mogelijk zoals het verwijderen van tumoren (huid, melkklieren, inwendige organen,…), operatie aan de urinewegen (bv. verwijderen van blaasstenen, penisamputatie, …), spijsverteringstelsel (bv. verwijderen van ingeslikte vreemde voorwerpen, maagtorsies,…), ogen (en-/ectropion, gezwelletjes oogleden,…) enz. Voor veel van dergelijke operaties is het moeilijk om een prijs te geven. Er spelen meerdere factoren een rol: gewicht van het dier (i.v.m. de benodigde hoeveelheid narcose), de benodigde hoeveelheid materiaal (bv. hechtdraad), operatieduur, bijkomende medicatie of infuus, … De praktijk is in het bezit van gasnarcose.

Niet alleen honden en katten kunnen voor operatie bij ons terecht. Ook hamster, konijnen, cavia’s, ratten, enz. worden regelmatig in de praktijk geopereerd.

Soms is het nodig om één of meerdere röntgenfoto’s te maken om te komen tot een diagnose. Wij maken gebruik van de zgn. “digitale röntgen“. Bijna alles in het lichaam kan op deze manier duidelijk in beeld worden gebracht. Zo kunnen er foto’s van de botten (breuken, ontstekingen, arthrose, …) worden gemaakt, de borstholte (hart, longen, luchtpijp, slokdarm,…), buikholte (maag, darmen, nieren, lever, blaas, …), enzovoorts.  Om organen op de foto te krijgen die normaal niet of slecht gefotografeerd kunnen worden is het soms nodig een foto nogmaals te maken, maar dan met contrast: bijv. voor de slokdarm, maag, darmen of blaas.

Verder beschikken wij over moderne echo-apparatuur, hiermee kunnen wij uitgebreid drachtigheidsonderzoek uitvoeren en vaststellen of uw huisdier inderdaad drachtig is. Maar ook bij bepaalde ziektenbeelden kan het maken van een echo belangrijk zijn om tot een diagnose te komen.

Ook het doen van bloed- en urineonderzoek behoort tot de mogelijkheden van de praktijk. Een groot deel van de onderzoeken kan in de praktijk worden uitgevoerd (nieren, suiker, lever, ontstekings- en andere cellen, FIV, FeLV, bloedgroepen, blaasgruis, …). De uitslag hiervoor krijgt u normaal binnen een dag te horen. Een deel van de bloed- en urineonderzoeken moet echter opgestuurd worden naar grote laboratoria zoals Idexx.

Indien wij er niet uit komen of als wij niet de middelen hebben voor een bepaalde behandeling of diagnostiek, kunnen we u natuurlijk ook nog doorsturen naar een specialist van bv. Amsterdam (Medisch Centrum voor Dieren) of Utrecht (Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren)

 

Tarieven

Consult € 28,50
Herhalingsconsult € 18,50
Consult konijn, knaagdier en fret € 28,50
   
Vaccinaties (prijzen inclusief consult)  
Puppy 1e enting € 30,- / 25,-*
Cocktail € 30,- / 25,- *
Kennelhoest € 30,- / 25,- *
Rabiës / hondsdolheid

€ 30,- / 25,- *

*Bij meerdere dieren of meerdere vaccinaties per dier  
   
Chippen (hier komen geen consultkosten meer bij) € 22,50
   
Castraties en sterilisaties, inclusief narcose  
Castratie hond / reu (excl. medicatie en kap of romper)  
 <5 kg  € 115,-
 5 – 15 kg  € 125,-
 15 – 30 kg  € 145,-
 30 – 45 kg  € 175,-
 >45 kg  € 190,-
   
Sterilisatie hond / teef (excl. medicatie en kap of romper)  
<5 kg € 210,-
5 – 15 kg € 240,-
15 – 30 kg € 280,-
30 – 45 kg € 350,-
> 45 kg € 410,-
   
Castratie kater € 55,-
Castratie konijn, knaagdier of fret  € 55,-
Sterilisatie poes € 100,-
Sterilisatie konijn, knaagdier of fret  € 100,-
   
Gebitsbehandelingen, inclusief narcose  
Gebitssanering hond / kat (afhankelijk van tijdsduur) € 200-600,-
Gebitssanering konijn, knaagdier of fret € 60-200,-
   
Diversen  
Bloedonderzoek, inclusief consult vanaf € 55,-
Röntgenfoto 1e € 47,50
vervolg röntgenopnames afhankelijk van hoeveelheid
Glucose bepaling, inclusief consult € 12,50
FIV / FeLV snaptest, inclusief consult € 55,-