Gewijzigde Spoeddiensten

Heeft u een huisdier en bent u woonachtig in Purmerend of Volendam? Dan gaat er iets voor u veranderen. Vanaf maandag 27 mei zullen de dierenartsen in Purmerend en Volendam ‘s nachts tussen 21.00 en 8.00 uur patiënten doorverwijzen naar de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam. Omdat wij begrijpen dat u het liefst bij uw eigen dierenarts terecht wil in geval van spoed willen wij deze beslissing toelichten.

Als dierenarts zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid van uw dier en deze verantwoordelijkheid nemen wij zeer serieus. Helaas worden dieren ook buiten onze openingstijden ziek. Met het groeien van Purmerend en Volendam nemen ook de hoeveelheid huisdieren toe en daarmee stijgt ook de zorgvraag in de diensten. De avond-, nacht- en weekenddiensten worden uitgevoerd door de dierenartsen naast hun ‘gewone’ dagelijkse werkzaamheden. Zoals in veel sectoren zijn er op dit moment ook te weinig dierenartsen en blijven vacatures oningevuld. Er is simpelweg geen extra goed opgeleid personeel beschikbaar om de lasten te verlichten.

Helaas hebben wij moeten constateren dat het zeer regelmatig missen van uren slaap ten koste dreigt te gaan van de zorg die wij overdag verlenen. Dat kunnen wij en willen wij niet accepteren, daarom hebben wij besloten om de spoedzorg ‘s nachts over te dragen aan de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam.

De Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam is een zeer goed uitgeruste kliniek waar de dierenartsen gespecialiseerd zijn in spoedzorg. De artsen in de Spoedkliniek hebben de mogelijkheid om te overleggen met specialisten in o.a. orthopedie, radiologie en interne ziektes zodat ook de zeer ernstige gevallen goed verzorgd kunnen worden. Als het echt nodig is kan de specialist ’s nachts naar de Spoedkliniek komen.

Wij zijn er van overtuigd dat de zorg voor onze patiënten bij de Spoedkliniek voor Dieren in de beste handen is. Het adres is:

 

Spoedkliniek voor Dieren  

Isolatorweg 45

1014 AS Amsterdam.

Tel: 020-7400600. U moet, net als bij ons, altijd eerst bellen om een afspraak te maken voordat u langs gaat.

Door de spoeddiensten in de nachten voortaan naar de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam te sturen heeft uw dierenarts overdag alle energie om uw dier de beste zorg mogelijk te geven.

Wij zijn bereikbaar tot 21 uur ‘s avonds via het spoednummer 0900-dierenarts (0900-3437362). Na 21 uur wordt de telefoon doorgeschakeld naar de Spoedkliniek. Ook kunt u direct de Spoedkliniek bellen op 020-7400600.

Vanaf ‘s morgens staan wij weer, met frisse moed en vol enthousiasme over ons mooie vak, voor u en uw dier klaar.

 

Dierenartspraktijk Purmerend

Dierenkliniek Grevelingenmeer

Dierenkliniek Waterland

Dierenkliniek Volendam

 

De reistijd van Purmerend naar de Spoedkliniek voor Dieren is ongeveer 18 minuten, vanaf Volendam ongeveer 26 minuten.